Vi vill ge våra medlemmar en ökad upplevelse och stark gemenskap genom ett bra utbud av ridlektioner, tävlingar, kurser och andra aktiviteter. Bokskogens Ridklubb är en ideell förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet. Vi finns till för att utveckla, samarbeta med och stötta verksamheten på Kädarps Ridskola.


Vi arrangerar klubbtävlingar i hoppning och dressyr samt lokala tävlingar där förutom våra egna medlemmar också ryttare och hästar från andra klubbar kommer till oss och tävlar. Vi ordnar också den populära julshowen, grillkvällar och clinics på olika teman.


Två gånger om året har vi "fixardagar" då vi tillsammans - oavsett ålder - hjälps åt att städa, laga, rensa, måla, bygga och allmänt göra fint i och runt stall och ridhus. 


Vi erbjuder också ridning för elever med funktionsnedsättning och genomför utbildningsaktiviteter som grönt kort kurser, hästkunskap, brandövning och första hjälpen. 


Ungdomssektionen Rövarkulan ordnar aktiviteter för de yngre i klubben.

 

Ridskolan

Ridskolans verksamhet flyttade i samband med höstterminens start 2014 från Kädarps Gård till Lilla Trällekilla i Lyngby utanför Genarp. Klubben verkar dock på och har ambitionen att hålla ihop klubben över båda anläggningarna – för såväl lektions- som privatryttare. Vi arbetar med kommittéer på funktionsnivå (anläggning, tävling, aktiviteter) som spänner över båda anläggningarna

Aktiviteter planeras aktivt på båda anläggningarna och alla medlemmar är välkomna att delta på aktiviteter på båda anläggningarna.

Vi är alltid öppna för dina förslag till aktiviteter eller synpunkter som kan förbättra vår verksamhet på Lilla Trällekilla och Kädarps gård. Kontakta mig eller någon av oss i styrelsen - se kontaktinformation nedan. 

 

Varmt välkommen till Bokskogens Ridklubb på Lilla Trällekilla och Kädarps gård - vi ses i stallet!

 

Cecilia (Cilla) Wallersköld

Ordförande i Bokskogens Ridklubb


Vår adress är: Bokskogens Ridklubb, Lyngby 791, 247 99 Genarp och du kan mejla till oss på info@bokskogensridklubb.comMedlemsavgift

Alla som deltar i verksamheten måste vara medlem i Bokskogens Ridklubb, BORK. Det är obligatoriskt för dig som regelbundet tar ridlektioner eller är privatryttare med ridhus eller paddock-kort. I medlemsavgiften ingår en olycksfallsförsäkring (http://provins-insurance.se/sv/30608.forsakringar.html) via Svenska Ridsportförbundet och avgiften betalas för respektive kalenderår. 

För närvarande är medlemsavgiften 300 kr/vuxen och 150 kr/juniorer (upp till 18 år) och faktureras årligen via din lektionsfaktura. 


Få positiv uppmärksamhet med lokal förankring
Vi på Bokskogens ridklubb är mycket tacksamma för våra generösa sponsorer. Det är med hjälp av dessa som vi kan göra klubben till ett trevligt ställe att umgås på och kunna utvecklas och ha kul genom hästar och ridsport. För att lyckas med vår målsättning, att hitta på roliga och engagerade aktiviteter samt behålla den familjära andan inom klubben är ert bidrag mycket värt för oss på klubben.
Kan och vill du stötta Bokskogens ridklubb - i den dagliga verksamheten eller vid enskilda tillfällen? All hjälp tar vi tacksamt emot! Vi har färdiga sponsorpaket, eller så skräddarsyr vi ett paket för just dig. Hör av er till ordförande, Cilla Wallersköld, för mer information.Bokskogens Ridklubbs styrelse


 

Bokskogens Ridklubb

Cecilia Wallersköld - suppleant

Jag började rida när jag var 7 år och bodde i stallet under hela min ungdomstid. Var fodervärd till två hästar åren efter gymnasiet. Flyttade från Stockholm till Skåne och när barnen kom blev det en paus i hästeriet, men lockades med ut till Kädarps ridskola 2002 där jag har spenderat många härliga och utvecklande år tillsammans med Rackaren. Skaffade äntligen egen häst i januari 2015 och numera håller jag och min PRE-korsning Bacardi till på Kädarps Gård. Bor i Limhamn och till vardags arbetar jag med affärsutveckling på Stratiteq.


Fredrik Sandström - kassör

Med hästtokig fru och två döttrar har jag blivit involverad i Kädarp och Bokskogens ridklubb. Med egna ponnys är någon i familjen i stallet varje dag för att pyssla om ”Missan”, Rally-Lally och Zigge. Vi står på Lilla Trällekilla i det lilla ponnystallet bakom verkstaden.

Charlotte Karlsson - sekreterare, ansvarig för medlemsregistret

Jag har ridit och pysslat med hästar sedan barnsben och tycker fortfarande att det är roligt att köra ut till stallet och mysa med hästarna. Som ponnyryttare hoppade jag mycket men nu de sista åren har det blivit mest dressyr. Då min foderhäst Ebbelina står ute på Kädarp är det där jag är mest. Jag är även aktiv i våra lokala tävlingar som vi brukar arrangera 2 gånger om året.  Det är jag som har hand om medlemsregistret i klubben samt om info@bokskogensridklubb.com.

Karin Hjelm - ordförande

Jag har ridit i stort sett hela mitt liv. Det som fascinerar mig mest med ridning är dels kontakten med hästen, dels att man aldrig blir fullärd. Måndagar och onsdagar är stalldagar för mig. Då rider jag lektion i någon av dressyrgrupperna, för det mesta på min favorit Louie. Att få komma ut till stallet och pyssla med hästarna och umgås med likasinnande är några av veckans höjdpunkter!Nilla Röös - representant ridskolan

Nilla tog över Kädarps ridskola hösten 1992.  Nilla bor ett stenkast från stallet med sin sambo Mats, sonen Douglas, katter och hundar. Närheten till stallet gör att hon och Mats har koll på hästarna och hur de mår 24 timmar om dygnet. Alla hästarna i stallet ser Nilla som en mycket bra ledare - precis som alla elever.

Utöver ridlärare är Nilla aktiv som dressyrryttare på "Bulan”. En kille med mycket nerver men väldigt samarbetsvillig. Han har ett blått öga och ett brunt öga och väldigt mycket utstrålning. Läs mer om Nilla här.

Ann-Louise Sjöstedt – ledamot

Började rida som 8 åring och höll på med ridsport tills jag var 19 år. Övergick till travsporten en kort tid. Bildade en familj så då blev det ett uppehåll med hästar på 10 år. Har två döttrar som började rida och då fick jag suget tillbaka och började rida igen på Kädarps ridskola. Bor i Genarp och driver cafét i Genarp,samt en glasskiosk i Ystad på sommaren

Christel Källkvist – ledamot

Icke-ridande mamma till hästtokig dotter. Jag känner igen hennes kärlek till dessa fyrfotingar sen jag själv var ung. Idag nöjer jag mig med att följa med och titta på och hjälpa till där jag kan i stallet. Samtidigt passar jag på att mysa lite med hästarna. Vem vet, det kanske blir en ridlektion någon gång…